Shell påbegynder olieproduktion i verdens dybeste oliefelt

Shell har nu påbegyndt olieproduktion i verdens dybeste undervands olie- og gasfelt i den Mexicanske Golf næsten tre kilometer under havets overflade.

»Vores voksende ekspertise for at bruge sådan teknologi på innovative måder vil hjælpe os til at åbne for flere dybvandsressourcer verden over,« lyder det i en udmelding fra Shell. Fold sammen
Læs mere
Foto: CARL COURT

Hen over de seneste tre år har selskabet investeret milliarder af dollar i projektet, og selskabet vurderer, at det vil blive en vigtig kilde til vækst for selskabet i fremtiden.

Det skriver The Guardian.

»Vores voksende ekspertise for at bruge sådan teknologi på innovative måder vil hjælpe os til at åbne for flere dybvandsressourcer verden over,« lyder det i en udmelding fra Shell.

De lave oliepriser og pres fra miljøaktivister har fået Shell til at trække sig ud af flere omkostningsfulde projekter. På trods af dette har selskabet oplyst dets aktionærer, at man fortsat vil investere i dybvandsprojekter, der skal skabe basis for selskabets fremtidige vækst.

Feltet i den Mexicanske Golf kaldet Stones vil kunne producere, hvad der svarer til 50.000 tønder olie dagligt, når først produktionen kører på fuld kapacitet i slutningen af 2017.