Se kortet: Her bliver Kiwi til Meny eller Spar

Se hvilke 26 steder i landet, hvor det grønne Kiwilogo skal erstattes med Spar- og Meny-skilte. Hvad der skal ske med de resterende 70 butikker er endnu ikke afgjort, men de er udbudt til de tilbageværende discountkæder.

Kiwi har 103 butikker i hele landet - 30 af demlaves om til Spar eller Meny. Fold sammen
Læs mere
Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

22 af Kiwibutikkerne bliver konverteret til Spar. Tre bliver Meny i løbet af 2017, mens planen er, at tre Kiwier yderligere skal kaldes Meny i løbet af næste år.

Der har været to afgørende faktorer i beslutningen om, hvorvidt der skulle stå Spar eller Meny over indgangen til de tidligere Kiwibutikker:

»Vi har spurgt os selv: Hvilke placeringer er optimale for en Spar, og hvilke er for en Meny?  Det handler om butikstørrelse og placering,« siger Per Thau.

Menykonceptet kræver flere kvadratmeter, end de fleste af Kiwibutikkerne dækker over. Desuden er de fleste placeret i de større byer. I forhold til Spar-kæden forholder det sig anderledes.

»Spar er optimal i mindre byområder og i mindre kvarterer, hvor man har brug for en lokal købmand med det brede sortiment. Der har vi valgt en række butikker, hvor vi synes, at det passer godt," siger Per Thau.

Ud over de 30 butikker, skal fremtiden for de resterende 70 butikker afgøres. En proces, der er i gang.

»Vi har sendt listen over de 70 lokationer ud  til Coop, Aldi, Lidl, Reitan og Dansk Supermarked. Desuden har vi sendt den til vores købmænd, det er jo dem vi allerhelst vil have ind i vores lokaler,« siger Per Thau.

Fristen for tilbagemelding er 17. maj, og herefter vil Dagrofa tage stilling til, hvem der skal overtage supermarkedslokalerne.

Blå = Spar. Rød = Meny. Grøn = Menu eller Spar.

»Konkurrenterne sidder og analyserer på, hvilke placeringer, de ønsker – de fik listen i går – og så er det jo egentlig et spørgsmål om, hvem der spidser pennen mest,« siger Per Thau.

Dem, der byder højest, er altså dem, der får fingrene i butikkerne. For det er en måde at få dækket nogle omkostninger, som Kiwikæden har forårsaget, forklarer Per Thau.

Mens Dagrfora-direktøren forventer, at de attraktive adresser vil være en god forretning, erkender han samtidig, at en del af butikkerne ikke står i ligeså høj kurs.

»Der er realistisk set også andre lejemål, hvor de interesserede vil overtage dem uden at betale for det, og det kommer vi sikkert til at acceptere nogen steder,« siger Per Thau.

De samlet set 103 Kiwibutikker vil blive lukket i løbet af sommeren i år.