Schouw fik mindre underskud end året før (NY)

Schouw & Co. kom ud af 2011 med et resultat før skat på minus 41,2 mio. kr. mod et underskud på 241 mio. kr. året før. Koncernens nettoomsætning løb op i 11,9 mia. kr mod 9,5 mia. kr. året før.

Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør, Schouw og Co. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Hasse
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Resultat af den primære drift på EBIT-niveau beløb sig til et overskud på 646,3 mio. kr. mod et plus på 368,6 mio. kr. i 2010.

Den store difference mellem driften og selve resultatet før skat skal findes i posten "værdiregulering af finansielle investeringer", der trækker ned med 556,2 mio. kr., og som primært stammer fra beholdningen af aktier i Vestas samt norske Lerøy.

Schouws nettoresultat landede på minus 72,0 mio. kr. mod et tab på 126,6 mio. kr. i 2010.

Ses der på de enkelte aktive investeringer, var der en generel omsætningsvækst og forbedring i resultaterne af driften. Biomars solgte mængder steg med 26 pct., mens selve omsætningen øgedes 34 pct. til 7,3 mia. kr., mens driftsresultatet voksede hele 81 pct. til 362 mio. kr. Fremgangen skyldes primært Norge og Chile, noterer Schouw.

Den næststørste forretning - Fibertex Personal Care - havde en stigning i omsætningen til 1,3 mia. kr., mens driften faldt til 148 mio. kr. - blandt andet på grund af lavere afsætning i Europa i første halvår.

Den tredje store forretning - Grene - fik en omsætningsfremgang på 6 pct. til 1,3 mia. kr. mens driften forbedredes 80 pct. til 87 mio. kr. Fremgang og effektiviseringer i Danmark, Polen og Norge ligger bag forbedringen.

For Martin-gruppen gav høj vækst i USA og Europa en øget omsætning på 20 pct. Der var også en stor forbedring i driftsresultatet og virksomheden giver nu overskud på EBIT-niveau. Ganske vist kun 2 mio. kr. med der er fortsat betydeligt forbedringspotentiale, noterer Schouw.

For indeværende år venter Schouw en fremgang i omsætningen til 12,5-13,0 mia. kr. og et drifteresultat i intervallet 660-740 mio. kr.

Ritzau Finans