SAS' ulykkesfly flyver videre

Der er fortsat risiko for at støde ind i de Dash 8-fly, som SAS vragede tilbage i 2007.

Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over halvdelen af de 27 fly, som SAS fjernede fra flåden efter Dash 8-skandalen i 2007, flyver stadig. Det skriver boarding.dk.

Hele sagen om de berygtede Dash 8-fly startede, da et af flyene havarerede i Aalborg Lufthavn i september 2007. Og den fortsatte kort tid efter med dramatiske nødlandinger i Vilnius og København.

Læs også: SAS udvider kampen om forretningsrejsende

I oktober tog SAS så konsekvensen og trak samtlige Dash 8/Q400-fly ud af flåden.

"Tilliden til Q400 er mindsket betydeligt, og vores kunder bliver mere og mere usikre overfor at flyve med flytypen. Vi tager derfor Dash 8/Q400 ud af drift," sagde koncernchef Mats Jansson.

14 stadig i luften

Så skulle man tro, at det ikke længere var muligt at stige ombord på et Dash 8-fly. Men at SAS vragede dem betød ikke, at alle flyene røg på lossepladsen.

Otte af flyene flyver stadig rundt på indenrigsruter i europæisk luftrum. Hos ungarske Malév Hungarian Airlines kan man finde i alt fire Dash 8-fly, og det samme er tilfældet hos det britiske lavprisflyselskab FlyBe.

Læs også: Hård kritik af sagsanlæg mod SAS

Derudover flyver to tidligere SAS Dash 8-fly rundt i kenyanks luftrum. Det samme er tilfældet i Mocambique og Filippinerne.