SAS sløjfer olieekspressen og indfører ekstra afgang til New York

Nedgang i olieindustrien rammer SAS, der lukker ruten mellem oliebyerne Houston og Stavanger. Til gengæld kommer der en ekstra afgang mellem København og New York.

Foto: Brian Bergmann. SAS indfører en ekstra afgang mellem København og New York. Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Den lave oliepris har medført en markant neddrosling af aktiviteterne i olieindustrien, og det kan mærkes hos SAS, der nu må trække stikket på Olieekspressen, den direkte rute mellem Houston i Texas og Stavanger i Norge.

SAS åbnede for godt et år siden en direkte rute mellem de to byer betjent med et lille Boeing 737-700 fly med 44 sæder i en ren business class-konfiguration. Så sent som i august lød det, at den aktuelle krise i olieindustrien nok kunne mærkes hos SAS, men ikke ville medføre lukning af ruten. Men nu har piben tilsyneladende fået en anden lyd.

»Olieruten var et resultat af en konstruktiv og kreativ produktudvikling mellem SAS og vores kernekunder i olieindustrien. Vi har gjort et helhjertet forsøg det seneste år med at søge fortsatte muligheder for den eksistens i markedet. Desværre må vi konstatere, at nedgangen i oliebranchen også påvirker os, og det forklarer, hvorfor vi flytter flyet for at forstærke tilbuddet mellem København og New York, hvor markedspotentialet er væsentligt bedre,« siger koncerndirektør Eivind Roald.

Ruten lukker med en sidste afgang d. 23. oktober og herefter skal flyet til København, hvorfra det skal flyve på en ny ekstra aftenafgang til New York. SAS flyver allerede nu mellem de to byer, men aftenafgangen vil gøre det muligt at maksimere tiden i New York eller København inden afgang.

Indtil nytår flyver flyet forsat med udelukkende med 44 businessclass-sæder, så prisen bliver derefter. Herefter er det planen at skifte til en konfiguration med 20 businessclass-sæder og 66 SAS-Go-pladser.