SAS: Skandinavien er ikke et ideelt transitpunkt

Skandinavien er ikke et attraktivt område for transfertrafikken mellem Europa og resten af verden.

Rickard Gustafson, direktøren for SAS, mener ikke, at den skandinaviske placering er ideel til at være et transitpunkt. EPA/Bertil Enevag Ericson SWEDEN OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Skandinavien er ikke et attraktivt transitpunkt for trafikken mellem Nordamerika og Asien.

Det fortæller flyselskabet SAS' administrerende direktør, Rickard Gustafson, til Business Insider. Direktøren for flyselskabet, der blandt andet har bygget noget af sin forretning på transferpassagerer, mener ikke, at den skandinaviske placering er ideel til at være et transferpunkt for denne type trafik, da der er kortere over Stillehavet.

»Jeg kan ikke rigtigt se Skandinavien som et transferknudepunkt. Vores geografiske placering er i virkeligheden ikke ideel for en transferbaseret virksomhed. For at få det til at fungere, så skal du finde en måde at generere en del trafik fra Centraleuropa til Skandinavien, og derefter vil du også skulle konkurrere med andre trafikknudepunkter i Mellemøsten og Europa,« siger han til avisen.

»At forsøge at gøre Skandinavien til et transferknudepunkt ville være dyrt og farligt at give os i kast med,« tilføjer han.

SAS har i 2016 blandt andet åbnet de nye ruter København-Miami, Oslo-Miami, Stockholm-Los Angeles og København-Boston. Når fremtidige ruter skal vurderes, er der nu mere fokus på, at ruterne kan servicere passagerer, der rejser direkte til destinationen, skriver avisen.

»Når vi ser efter nye destinationer, kigger vi efter et godt miks af forretningsrejser og ferierejser. Vi kigger efter ruter, der har nok efterspørgsel til at rejse direkte mellem destinationen og Skandinavien,« siger han.