SAS-topchef: Fortsat meget at gøre

SAS topchefen er opmærksom på, at brændstofprisen er faldet, og at han ikke kan regne med den effekt i fremtiden.

SAS' koncernchef, Rickard Gustafson, er tilfreds med resultatet for første kvartal af regnskabsåret 2015/16, men erkender, at de lave priser på flybrændstof er pænt medvirkende til forbedringen i forhold til samme kvartal året før, og at der derfor er meget arbejde at gøre fremadrettet for at sikre fortsat fremgang, når brændstofpriserne ikke længere påvirker positivt. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bertil Enevag Ericson

SAS' koncernchef, Rickard Gustafson, er tilfreds med resultatet for første kvartal af regnskabsåret 2015/16, men erkender, at de lave priser på flybrændstof er pænt medvirkende til forbedringen i forhold til samme kvartal året før, og at der derfor er meget arbejde at gøre fremadrettet for at sikre fortsat fremgang, når brændstofpriserne ikke længere påvirker positivt.

Det siger han til Rizau Finans.

- Jeg er tilfreds med forbedringen i vores svageste kvartal, siger han og tilføjer:

- Vi har fået flere kunder om bord. Det kan vi lide. Men vi er medvidende om, at brændstofprisen er faldet, og at vi ikke kan regne med den effekt i fremtiden. Derfor skal vi fortsætte benhårdt med fortsat effektivisering.

Flyselskabet kom pænt ud af første kvartal af regnskabsåret 2015/16, der sluttede med udgangen af januar. Omsætningen faldt en smule, men samtidig blev underskuddet også reduceret markant.

SAS leverede en omsætning på 8275 mio. svenske kr., hvilket var en smule under niveauet på 8371 mio. svenske kr. i den tilsvarende periode et år tidligere. Før skat landede selskabet et underskud på 309 mio. svenske kr. før skat, hvilket var 527 mio. svenske kr. bedre end i samme kvartal et år tidligere.

Brændstofpriserne gavnede med 377 mio. svenske kr., og effektiviseringsprogrammet gavnede med 155 mio. svenske kr.

Effektiviseringsprogerammet 4XNG (4 Excellence Next Generation) er fortsat lidt bagefter, men Rickard Gustafson har fortsat troen på, at selskabet når målet om samlede besparelser i indeværende regnskabsår på 1 mia. svenske kr. og i alt 2,1 mia. svenske kr. med fuld effekt fra 2017.

- Der er en del at gøre fortsat, men vi skal have 1 mia. svenske kr. i år, og det er så absolut vores ambition at nå de 2,1 mia. svenske kr. i 2017. Den ambition rører vi ikke ved, siger han.