Samsung vil satse på genbrugstelefoner

Brugte toptelefoner skal genbruges - sandsynligvis allerede efter årsskiftet.

Med en kommende abonnementsordning vil Samsung-brugere efter et år kunne skifte til den nyeste topmodel. De gamle telefoner skal så genbruges og sælges igen. Arkivfoto: Drew Angerer, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

Verdens største mobilproducent Samsung gør klar til at sælge brugte udgaver af sine bedste smartphonetelefoner fra næste år.

Kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at Samsung snart vil offentliggøre sit nye tiltag i USA og Sydkorea, hvor købere af de dyrere telefoner efter et år kan opgradere til den nyeste model, som typisk kommer et år efter. De gamle telefoner, som dermed kommer ind, sættes i stand - typisk med nyt chassis og batteri - og får ny garanti og skal så sælges igen.

Enormt salg af genbrugstelefoner

Det skal være med til at holde Samsungs indtjening og markedsandele i vejret på et tidspunkt, hvor salget af smartphonetelefoner er holdt op med at vokse og hos nogle producenter decideret går tilbage, blandt andet fordi billigere, kinesisk producerede telefoner ødelægger salget for de dyrere telefoner.

Apple sælger også genbrugstelefoner i flere lander, heriblandt USA, og efter samme abonnementsmodel, som Samsung påtænker at indføre. Apple offentliggør dog ikke, hvor stort markedet for disse genbrugte iPhone-telefoner er.

Revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte anslår, at markedet for brugte smartphonetelefoner i år vil være på 17 milliarder dollars. Omkring 120 millioner genbrugte telefoner - svarende til cirka otte procent af det totale smartphonesalg - bliver handlet.

Prisen endnu ukendt

Det fremgår ikke, i hvilke lande Samsung vil tilbyde ordningen, ej heller hvad genbrugsmodellerne skal koste i forhold til de fabriksnye telefoner, som typisk ligger på 6.000-7.000 kroner. Lige nu koster en tidligere brugt Samsung Galaxy-telefon i USA omkring halvdelen af nyprisen. Hvor stort salget af genbrugstelefoner bliver, afventer også en officiel udmelding.

Samsung har efter en periode med modgang haft stort held med sin Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge. Begge toptelefoner blev lanceret i marts og har været storsællerter, som har vendt den tilbagegang, som Samsung har kæmpet med. De to telefoner har samtidig fået anmeldernes stempel som de absolut bedste smartphones, der findes på markedet lige nu - en begmand til Apple, hvis iPhone-telefoner i lang tid nærmest har ligget på en selvskrevet førsteplads. Også den netop lancerede Galaxy Note 7 bliver rost i høje toner.

Samsung sad ifølge analysehuset Gartner, som følger teknologimarkederne tæt, på 22,3 procent af smartphonemarkedet i april-juni.

Samsung vil ikke kommentere oplysningerne.