Salg af Fionia-afdelinger på plads inden for få uger

Salget af den kollapsede fynske Fionia Banks filialnet vil blive afsluttet om få uger. Det er vurderingen hos Spar Nord Bank, der ventes at overtage hele eller hovedparten af filalnettet sammen med de sundeste af bankens 84.000 kunder.

"Salgsprocessen omkring Fionia Bank forventes at være afsluttet inden for få uger. Hvis Spar Nord bliver køber, vil der i efteråret blive gennemført en kapitaludvidelse med fortegningsret for bankens eksisterende aktionærer. Bankens største aktionærer, Spar Nord Fonden og Nykredit, har på forhånd tilkendegivet interesse for at deltage heri," skriver Spar Nord. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
I juni fortalte Spar Nord, at man var interesseret i at overtage de sunde dele af Fionia Bank, som 31. marts i år måtte kaste håndklædet i ringen, og lade sig overtage af det statslige selskab til afvikling af banker, Finansiel Stabilitet.

Nu fortæller Spar Nord at alt ser ud til at Ålborg-banken løber med de sunde dele af Fionia, mens resten vil blive liggende i afviklingsselskabet, som det også er sket for Roskilde Bank, EBH Bank, Løkken Sparekasse og Gudme Raaschou Bank.

"Salgsprocessen omkring Fionia Bank forventes at være afsluttet inden for få uger. Hvis Spar Nord bliver køber, vil der i efteråret blive gennemført en kapitaludvidelse med fortegningsret for bankens eksisterende aktionærer. Bankens største aktionærer, Spar Nord Fonden og Nykredit, har på forhånd tilkendegivet interesse for at deltage heri," skriver banken.

Nordea tilsyneladende ude
Fionia har i alt 34 filialer på Fyn, Ærø, Langeland og i trekantsområdet, som Spar Nord er interesseret i. Sammen med overtagelsen af nogle af Roskilde Banks filialer betyder det nemlig, at Spar Nord reelt går fra at være en stor regional bank til at blive en landsdækkende bank, og dermed komme op i kategori med Sydbank, Jyske Bank, Nordea og Danske Bank.

Netop Nordea har også erklæret sig interesseret i at overtage nogle af Fionias filialer, fordi Nordea traditionelt ikke har været særligt stærk på Fyn, men nu ser det altså ud til at Spar Nord løber med de fynske filialer.