Så er den nye smartphone her: HTC TyTN II

Nu har HTC officielt lanceret opfølgeren til TyTN. HTC TyTN II har GPS, 3-megapixelkamera med autofokus og en skærm, der kan vinkles.

Pressefoto Fold sammen
Læs mere
Opfølgeren til HTCs mest avancerede model, TyTN, har længe figureret på nettet i forskellige sammenhæng og med forskellige betegnelser. Men nu er facit endelig kommet, i form af HTCs egne oplysninger om en model, der får det royale navn: TyTN II.

Det fremgår, at den er udrustet med GPS, og at navigeringssoftwaren er leveret af Tomtom. Den version, der er forinstalleret på telefonen, er dog noget der kaldes 'Taster Edition' - det vil sige en form for testversion. Hvor man derefter kan bestemme sig for, om den fulde version er noget værd, og derved skal man betale ekstra.

Designet er også en afgørende forskel i forhold til forgængeren. Skærmen kan skydes ud, så tastaturet kommer til syne. Den kan vinkles, så man kan sætte den fra sig på skrivebordet og bruge den som på samme måde som en bærbar computer.

Kameraet er desuden også blevet forbedret, hvor TyTN II er blevet udstyret med et kamera på 3 megapixel og autofokus. Ligesom Sony Ericsson P1 og P990 har den også en funktion, hvor man kan scanne visitkort via kameraet.

Er det TouchFlo?
Noget der dog ikke fremgår af HTCs oplysninger, er om TyTN II er udstyret med TouchFlo, vi sidste gang så på HTC Touch. Ud fra billederne at dømme, kan man godt få det indtryk, men HTC selv siger, at den har noget de kalder Home Screen - hvilket skulle indebære, at man bare bruger en del af TouchFlo-brugerfladen.

Der har yderligere været snak om at TyTN II skulle have understøttelse af HSUPA, men specifikationer nævner kun HSDPA, også kaldet Turbo-3G. HTC nævner ikke, om der er tale om 3,6 Mbit/s eller om det også omfatter 7,2 Mbit/s.

Til sammenligning med sine forgængere er størrelsen og vægten den største svaghed. Den måler 112 x 59 x 19 mm. og har en vægt på 190 gram - så den hører til blandt de mere kluntede på markedet.

Vi skulle vente til september, før den kommer ud på det europæiske marked, hvor den muligvis kommer op i et prisleje på hele 5.600 kroner.