Så brænder bålene i Calais i protest mod danske DFDS

DFDS' færgekonflikt spidser til fredag middag. Havnen i Calais er blokeret af brændende bildæk og demonstrerende søfolk.

Foto: PHILIPPE HUGUEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sømændenes formand, Eric Vercoutre, sagde, at hans folk var klar til nye aktioner. Og han mente det. Siden middag fredag har store bål af brændende bildæk forhindret trafikken ind og ud af Calais havn, oplyser regionalavisen La Voix du Nord på sit website.

Søfolkene har siden slutningen af juni holdt to færger besat, som DFDS har lejet af Eurotunnel, og søfolkene er utilfredse med, at DFDS kun skal bruge et par hundrede ud af de næsten 500 sømænd, som hidtil har drevet færgerne for Eurotunnel.

Næsten 300 søfolk fra SCOP SeaFrance, sømændenes kooperativ, har oprettet en vejspærring på vejen rundt om Calais havn og brænder dæk af, så trafikken er blokeret i begge retninger ud for Rue Marcel Doret, skrev La Voix du Nord kl. 12.30.

Et møde torsdag mellem den franske transport-viceminister, DFDS, Eurotunnel og SCOP SeaFrance endte uden resultat. Efter mødet sgade Eric Vercoutre til AFP, at »hvis de vil have deres færger, må de komme og hente dem«.

 

TV: Her brænder de sure søfolk dæk af i Calais