Retssagerne hober sig op i Capinordic Bank

For nylig løftede Capinordic-direktør Henrik Vad sløret for, at der var fire retssager på vej om Capinordics bankforretning, men han understreger over for Business.dk, at der reelt er langt flere.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skrantende velhaverbank Capinordic Bank har udsigt til at blive centrum i en række retssager den kommende tid.

For nylig fortalte direktør i moderselskabet Capinordic A/S Henrik Vad således, at han havde fået nys om fire planlagte retssager mod banken, men efter banken i dag er gået i betalingsstandsning står det klart, at der var tale om væsentlig flere end blot de fire sager.

”Jeg har koncentreret mig om at gennemgå bankens kreditter. Derfor afleverede jeg alle sager hos vores advokater og fik dem til at vurdere dem. I forbindelse med oprydningen var der dukket fire sager op, men der lå allerede flere andre på bordet,” påpeger Henrik Vad, der ikke ønsker at udtale sig om det specifikke antal.

Han understreger, at de mange retssager har været med til at umuliggøre en redning af banken, der tidligere var kendt for sin velhavende kundekreds.

”Vi har kigget på en række alternativer, blandt andet at indskyde ny kapital eller frasælge aktiver. Men det er klart, at de mange retssager har givet et usikkerhedsmoment og gjort det svært at få et klart overblik over bankens solvens,” siger Henrik Vad, der understreger, at flere retssager har været anlagt af kuratorerne hos forskellige konkursboer og at der i flere tilfælde ikke har været noget at komme efter.

”Selv om vi selv mener, vi har vores på det tørre, kan man altid have en dårlig dag i byretten og tabe en sag. Derfor giver det et usikkerhedsmoment, som er svært at ignorere, når man forsøger at finde en løsning,” siger Henrik Vad, der understreger, at han udelukkende varetager Capinordic-aktionærernes interesser og ikke har nogen intentioner om at bede hverken dem eller selskabets bestyrelse smide nye penge i en forretning, som han reelt ikke har overblik over.