Capinordic Bank går i betalingsstandsning

Bestyrelsen i Capinordic A/S har på et bestyrelsesmøde onsdag vurderet situationen for Capinordic Bank og er kommet til den konklusion, at det ikke er muligt at stille det nødvendige kapitalberedskab til rådighed for banken. Capinordic Banks direktion foreslår derfor, at der indgives anmodning om betalingsstandsning.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Finanstilsynet gavi sidste uge Capinordic Bank A/S, der er et datterselskab af Capinordic A/S, frist til opfyldelse af det individuelle fastsatte solvenskrav til den onsdag kl. 12.00.

"Capinordic Banks' ledelse har anvendt den mellemliggende periode til at gennemgå samtlige bankens
engagementer, aktiver og retssager med hjælp fra eksterne rådgivere. Disse undersøgelser konkluderer forøgede nedskrivninger og øget reservation til retssager. Capinordic Bank A/S opfylder derfor ikke solvensbehovet. Samtidigt har Capinordic Banks ledelse forsøgt at gennemføre de nødvendige initiativer, herunder etablering af det nødvendige kapitalberedskab. Dette er desværre ikke lykkedes inden for den korte tidsfrist," oplyser selskabet.

Som følge heraf revurderer Capinordic A/S nu forventningerne til Koncernens resultat for 2009. Koncernen forventer nu et underskud før skat på 1.275 - 1.375 mio. kr. inkl. kursreguleringer samt nedskrivninger af udlån og immaterielle aktiver.