Regeringen vil give banker lov til målrettet markedsføring

Regeringen er klar til at give banker lov til målrettet markedsføring rettet mod danske kunder baseret på deres indkøbsoplysninger, skriver Finanswatch.

Tilladelsen er en del af regeringens lovforslag til den kommende betalingslov, hvor det bliver foreslået "at ændre reglerne om behandling af betalingsdata, således at disse kan bruges til for eksempel opstilling af forbrugsoverblik, rådgivning og målrettet markedsføring."

Bankerne må dog fortsat ikke benytte betalingsdata til diskriminerende prissætning, og brugeren skal også fortsat give sit samtykke, inden data kan anvendes.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har ellers tidligere været kritisk over for at lempe reglerne, skriver Finanswatch.

Forbuddet mod målrettet markedsføring er en dansk særregel fra 1980'erne, der er sat i verden for at beskytte forbrugerne mod, at deres indkøbsoplysninger havner i de forkerte hænder.

Ifølge lovforslaget vil der fortsat være forbud mod videresalg af folks indkøbsoplysninger, og bankerne får heller ikke lov til at prisdiskriminere.

/ritzau/FINANS