Post Danmark går i sort i to døgn

Post Danmark skal flytte sit datacenter, og derfor lukker postdanmark.dk ned i to døgn. Selskabet har planlagt flytningen længe, og 150 mand i er sving hen over weekenden.

Post Danmark skal flytte sine IT-systemer, og derfor bliver det ikke muligt at bruge selskabets hjemmeside i to døgn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fra lørdag klokken 14 til mandag klokken 12, vil det ikke være muligt at melde adresseændring, logge på ePosthuset eller bruge nogen af den andre funktioner på www.postdanmark.dk. Det skyldes alt sammen, at Post Danmark skal flytte to datacentre.

I marts blev det meldt ud, at Post Danmarks moderselskab PostNord havde solgt sit ikoniske hovedkontor til Danica Pension for 925 mio. kroner. I den forbindelse skal logistikvirksomheden rømme hovedkontoret ved årets udgang, og i denne weekend er det altså IT-systemerne, som skal flyttes.

»Vi har været i gang med flytningen gennem hele efteråret, og vi har flyttet en meget stor del af datacenteret. Vi har flyttet 80 procent, og nu skal vi flyttet de sidste 20 procent. Der er et stort antal servere, som skal flyttes, og så skal vi lave en stor dataomlægning,« siger Herman Petersson, der er chef for IT i Post Danmark.

»Det giver den effekt, at vores hjemmeside vil vise et "undskyld-skilt", indtil vi er færdige senest mandag formiddag. Det kan også betyde, at man ikke kan komme i kontakt med kundeservice mandag formiddag,« siger Herman Petersson.

IT og i særdeleshed flytning af IT har givet mange hovedbrud gennem tiden, og i postvæsnet er man bevist om, at det er en kritisk øvelse, som skal gennemføres. Planlægningen har været minutiøs, fortæller Herman Petersson, og 150 mand vil arbejde med flytningen fra lørdag til mandag.

»Man er altid lidt nervøs for sådan noget. Men vi har gjort rigtig meget for at planlægge det rigtig grundigt, og vi har køreplaner for hvert kvarter hen over weekenden,« siger IT-chefen.

Post Danmark skulle gerne have IT-systemerne oppe at køre igen på mandag klokken 12.