Posten i København står over for stor fyringsrunde

Københavns Postcenter ser ud til at skulle gennemføre historisk mange afskedigelser, når det flytter til Taastrup, hvor der skal være 150 færre ansatte.

Martin von Horsten, Chef for produktionsudvikling i Post Danmark. Fredag den 13. februar 2015 Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Når Københavns Postcenter flytter fra Københavns centrum til Taastrup næste år, er der brug for 150 færre medarbejdere. Det skriver Fagbladet 3F.

Dermed står postcenteret over for den største fyringsrunde nogensinde, selvom der de seneste år har været skåret meget ned i bemandingen.

Martin von Horsten, chef for Produktion i postcenteret, fortæller, at der er brug for færre ansatte, fordi færre sender breve, og fordi brevene vil blive sorteret på en smartere måde i det nye center.

Selvom postcenteret går fra at have brug for 535 til 400 årsværk, er det ikke sikkert, at helt så mange ender med at blive fyret. Postcenteret vil forsøge at finde ny beskæftigelse til så mange som muligt.

»Men der kommer i hvert fald til at ske afskedigelser. Dette her er den største runde vi har haft i postterminalen,« siger Martin von Horsten til Fagbladet 3F.

Post Danmarks klassiske kerneforretning med at fragte breve er truet af elektroniske medier med e-mail og e-boks, men nu vil virksomheden forsøge at tage kampen op med firmaer, der bringer mad og varer ud.