Populær opfindelse er kommet til Danmark: Nu kan du tage sofaen med på cykeltur

En tysk populær gå- og cykeltrailer er nu kommet til Danmark.

Freetrailer har den lanceret en ny eldrevet trailer til cykler. Fold sammen
Læs mere

Tyske rumfartsingeniører har opfundet en elektrisk cykeltrailer, som gør det lettere at transportere store tunge genstande. Nu er traileren kommet til København.

Bag står det børsnoterede selskab Freetrailer, som siden 2004 har udlejet gratis trailere til danskerne i kæder som Ikea, Bilka og Silvan.

Og deres nyeste skud på stammen i deres udlejnings-eventyr er en cykeltrailer, kaldet e-trailer, som kan bære op til 100 kilo.

Man kan leje den gratis hos Ikea Gentofte forklarer Allan Sønderskov Darré, som er administrerende direktør og stifter hos Freetrailer.

»E-traileren skal imødekomme et behov. Flere og flere bor i byerne, men ejer ikke en bil,« siger Allan Sønderskov Darré og forklarer, at e-traileren også er yderst miljøvenlig og kan køre op til 70 km på én opladning.

Cykeltraileren er på størrelse med en europapalle og kan både fås i en åben og lukket-udgave, og selvom traileren ser stor ud, så er den helt trafiksikker, fortæller Allan Sønderskov Darré

»Cykeltraileren overholder lovgivningen, og kan højst køre 25 kilometer i timen. Motoren tilpasser sig din cykels hastighed automatisk med en helt ny patenteret teknologi, som også gør det nemt at gå eller cykle med den,« siger Allan Sønderskov Darré.

I dag er der tre e-trailere at finde i Ikea Gentofte, men planen er, at der i fremtiden vil være endnu flere at se i bybillede rundt omkring i Danmark, forklarer Allan Sønderskov Darré.

»Trailerne er populære i Tyskland, og benyttes af blandt andet IKEA i Hamborg, og jeg mener bestemt, at der er store muligheder på det danske marked, specielt i byerne hvor det ofte ikke er nemt at komme til med bilen. Der er mange små gader og stræder i eksempelvis København, og her gør det svært at komme rundt, hvis man skal transportere større ting, og her er traileren et smart alternativ til bilen,« siger den administrerende direktør.