Philips: Buede fjernsyn er bare en designgimmick

Der er ingen forbedret billedkvalitet ved at have et buet TV, lyder det fra Danmarks næstbedst sælgende TV-mærke, hvis buede fjernsyn derfor er billigere end den flade udgave, selv om de teknisk er helt ens.

Foto: David Becker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Selv om der ikke er nogen forskel på de tekniske specifikationer på en buet TV-skærm i forhold til den flade, koster den flade mere, fordi det er dem, der sælger.

Det medgiver Danmarks næstbedst sælgende TV-mærke, Philips, hvis fjernsyn i dag produceres af det taiwanske TP Vision.

»Der er ingen billedkvalitetsforbedring på bøjede TV-skærme, selv om mange andre producenter bruger mange marketingspenge på at fortælle det. Det er en designgimmick, som vi ikke kan se, at forbrugerne får noget ekstra ud af. Derfor koster vores bøjede skærme mindre,« siger Henrik Kyhl, TP Visions salgsdirektør for Danmark og Norge.

*Så den teknologiske indmad er altså helt identisk på de to modeller, og hvis man kan holde ud, at skærmen er buet, så får man den billigere?

»Ja, det har vi valgt at gøre, fordi billedkvaliteten ikke bliver bedre af, at fjernsynet bøjer,« siger Henrik Kyhl.

Philips er det næstbedst sælgende TV-mærke i Danmark efter Samsung, som ligger et godt stykke foran. Et tilsvarende godt stykke efter Philips konkurrerer LG Electronics og Sony tæt om tredjepladsen.

Philips/TP Vision satser i 2015 på større skærme.

»Vort sortiment går mod større og større og skærme, som flere og flere køber. Til april eller maj kommer vi med en 75-tommerskærm som det hidtil største,« forklarer Henrik Kyhl.

80 procent af alle Philips-TV i 2015 vil være udstyret med Googles software, Android TV, som styresystem til de funktioner, som ikke er selve TV-seningen, men hvor internetforbindelsen bruges af fjernsynet til f.eks. spil, forskellige applikationer til film- og TV-tjenester på nettet m.m. Også Sharp og Sony bruger Android TV, hvorimod Samsung nu indfører sin egen Tizen-software, Panasonic vil bruge Firefox OS, og LG videreudvikler sin egen WebOS-software, så selve måden at betjene alle ikke-TV-funktioner på vil variere fra smart-TV til smart-TV.

Henrik Kyhl anslår, at omkring halvdelen af Philips' 2015-TV vil være i den nye ultra-HD-opløsning, som er fire gange højere end dagens fuld-HD, og som TV-branchen forventer sig meget af, så snart TV-stationerne og filmstudierne begynder at optage i den bedre billedkvalitet.

Typisk har danskerne deres fladskærmsfjernsyn i fem-seks år. Så skiftes modellen ud med en større, og det gamle fjernsyn rykker ind i sove- eller børneværelset eller tages med i sommerhuset.

[I KURSIV TIL SIDST:]
Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).