Påsketrafikken gav Københavns Lufthavn et boost

En masse rejsende i påskeferien betød, at antallet af passagerer i Københavns Lufthavn i marts steg med 3,3 pct. i forhold til samme måned i fjor.

En masse rejsende i påskeferien betød, at antallet af passagerer i Københavns Lufthavn i marts steg med 3,3 pct. i forhold til samme måned i fjor. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I alt er passagertallet i år steget med 1,8 pct., oplyser Københavns Lufthavne til fondsbørsen.

Og marts blev også måneden, hvor lufthavnen for første gang nåede op på over 2 mio. passagerer. Samlet havde lufthavnen 2.053.818 passagerer i påskemåneden 2015.

- En stærk international påsketrafik var med til at sikre en solid vækst i marts. Det var en særdeles positiv afslutning på en måned, der indledningsvist var præget af uro i forbindelse med strejker. Det gav selvfølgelig et par uger med lavere trafik end forventet, men vi fik indhentet det tabte i slutningen af måneden, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavne.

Flere ugentlige flyvninger fra Qatar Airways har fået den interkontinentale trafik til at stige. Og den landede på 7,0 pct. i marts. Trafikken i Europa fik en fremgang på 3,7 pct., og mens påsken betyder flere rejser ud af landet, så har højtiden den modsatte effekt på den hjemlige bane, hvor indenrigstrafikken faldt med 7,1 pct.

I årets første kvartal er næsten 5,4 mio. passagerer rejst igennem Københavns Lufthavn, hvilket er en stigning på 1,8 pct. i forhold til i fjor.

/ritzau/FINANS