Københavns Lufthavn gør plads til kæmpefly

Emirates er klar til at flyve megajumboen A380 til København, og Københavns Lufthavn er klar til at tage imod fra 1. december.

Foto: Simon Skipper. Emirates' administrerende direktør Sir Tim Clark og administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, i nyt samarbejde om at give plads til verdens største passagerfly A380.
Læs mere
Fold sammen

Det globale flyselskab Emirates med hovedsæde i Dubai er nu klar til at øge kapaciteten på ruten mellem København og Dubai. Det gør selskabet ved at benytte megajumboen A380, som aldrig hidtil har fløjet mellem Skandinavien og ørkenstaten Dubai.

Emirates er siden første flyvning på ruten i 2011 gået fra en A330 til den større 777, men efterspørgslen er ifølge selskabets administrerende direktør Sir Tim Clark stigende, og han kunne derfor præsenterede nyheden om endnu en opgradering for den danske presse på Hotel D'Angleterre torsdag morgen.

»I dag er vi glade for at kunne opgradere ruten yderligere og nu indsætte vores ikoniske dobbeltdækker A380,« sagde Tim Clark

Med plads til ikke mindre end 615 passagerer på A380 puster Emirates sig op over for konkurrenter som SAS, Air Asia, Norwegian og andre, som i dag flyver fra København til asiatiske destinationer. Dubai er nemlig et nærliggende hub for skandinaviske rejsende.

Sir Tim Clark ønskede ikke at svare på, om Emirates med plads til A380 i København lader op til at åbne ruter mellem København og amerikanske destinationer. Selskabets overordnede mission er at forbinde hele verden, og Københavns Lufthavn ligger geografisk ideelt til at forbinde Asien og Mellemøsten med USA.

»Det her gør det muligt for os at gøre det, hvis vi vil,« sagde Tim Clark.

Indtoget af det store fly kræver udbygning i Københavns Lufthavn, og ifølge administrerende direktør i Københavns Lufthavn, Thomas Woldbye, er lufthavnen klar til at tage imod A380 den 1. december.

»Det her er en milepæl. Det er jo et ikonisk fly, og det god effekt ude i verden. Hvis Emirates vil til København, så vil andre måske også,« siger Thomas Woldbye, som er begejstret for det nye samarbejde med Emirates.

»Det er en kapacitetsudvidelse, der svarer til at få en ekstra rute,« siger Thomas Woldbye og understreger at den indadgående trafik til lufthavnen er vigtig i forhold til at udvide og udvikle lufthavnen yderligere.