Onfone har millioner i ryggen

Rigmanden Peter Wilmar Christensen finansierer dyr reklamekampagne.

Onfone annoncerer så kraftig med skuespilleren Lars Bom, at de i øjeblikket taber penge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onfone kom ud af sit seneste regnskabsår med et underskud på 15 millioner kroner. Men selskabet har masser af midler til at fortsætte den nuværende dyre reklamekampagne og lave priser. Det fremgår af et interview med pengemanden bag Onfone, den danske it-millionær Peter Wilmar Christensen, som Computerworld bringer i dag.

Peter Wilmar Christensen stod oprindeligt bag det danske firma Kiss, der slog sig op på avancerede og piratvenlige DVD-afspillere. Selskabet blev solgt til Cisco for et stort trecifret millionbeløb i 2005 – en handel, der gjorde Peter Wilmar Christensen hovedrig.

I 2008 satsede han nogle af pengene i Onfone, og ifølge Computerworld er klar til at skyde flere midler i det fremstormende teleselskab.

"Der er ikke noget, der tyder på, at det er nødvendigt, men upåagtet vil vi selvfølgelig bakke vores investering op," siger han.

Ifølge selskabets nyligt offentliggjorte årsregnskab for 2009, har en af selskabets anpartshavere givet tilsagn om at skyde ydelrigere 13,5 millioner kroner i Onfone.

"Det skal ikke forstås som værende maksimalt. Revisor vurderede, at det var det beløb, der skulle til for at styrke kapitalstrukturen i selskabet," siger Peter Wilmar Christensen til Computerworld.

Onfone har ifølge sin direktør Morten Strunge en stor tilvækst af kunder:

"Det er ikke billigt at annoncere. Så lige nu da taber vi penge, forbi vi annoncerer så kraftigt. Men med den store kundevækst vi har - i december fik vi 22.000 nye kunder så vi i dag har mere end 125.000 kunder - så forventer vi, at vi efter april kommer til at tjene penge selv efter den store markedsføring," sagde Morten Strunge i starten af januar til til ComONs søstermagasin Mobil.nu