Novo vinder andele på insulinmarkedet i USA

Novo Nordisk vinder andele i det amerikanske insulinmarked. Selskabets samlede markedsandel for nye receptudskrivninger er tilbage på januars høje niveau, viser receptstatistikken for uge 6.

Arkivfoto. Novo Nordisk vinder andele i det amerikanske insulinmarked. Selskabets samlede markedsandel for nye receptudskrivninger er tilbage på januars høje niveau, viser receptstatistikken for uge 6. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Efter en nedgang i uge 5 viser receptstatistikken, at Novos samlede markedsandel for nye receptudskrivninger af basal, langtidsvirkende insulin er tilbage på det høje niveau fra januar med en andel på 30,3 pct. ifølge Nordea Markets.

Det skriver Børsen.

Andelen af de totale recepter er samtidig steget til et rekordniveau på 28 pct. Det er særligt Novos nyeste insulin, Tresiba, der har banet vejen for de øgede markedsandele.

Det seneste år har investorerne primært haft fokus på de basale insuliner, efter at billige kopiversioner har skabt et markant prispres på markedet. Det har betydet store værdinedsætninger af Novos aktiekurs.