Novo vinder andele på insulinmarkedet i USA

Novo Nordisk vinder andele i det amerikanske insulinmarked. Selskabets samlede markedsandel for nye receptudskrivninger er tilbage på januars høje niveau, viser receptstatistikken for uge 6.

Arkivfoto. Novo Nordisk vinder andele i det amerikanske insulinmarked. Selskabets samlede markedsandel for nye receptudskrivninger er tilbage på januars høje niveau, viser receptstatistikken for uge 6. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en nedgang i uge 5 viser receptstatistikken, at Novos samlede markedsandel for nye receptudskrivninger af basal, langtidsvirkende insulin er tilbage på det høje niveau fra januar med en andel på 30,3 pct. ifølge Nordea Markets.

Det skriver Børsen.

Andelen af de totale recepter er samtidig steget til et rekordniveau på 28 pct. Det er særligt Novos nyeste insulin, Tresiba, der har banet vejen for de øgede markedsandele.

Det seneste år har investorerne primært haft fokus på de basale insuliner, efter at billige kopiversioner har skabt et markant prispres på markedet. Det har betydet store værdinedsætninger af Novos aktiekurs.