Norsk discountkæde brager frem i Danmark

Discountkæden Rema 1000 viser igen fremgang og øger salget af dagligvarer med 1 milliard kroner, hvilket svarer til en vækst på over 9 procent.

Administrerende direktør for Rema 1000 CEO kan glæde sig over, at hans vækstplan for discountkæden nu har sendt omsætningen op med en milliard kroner, svarende til en vækst på 9,2 procent. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia

Hvis man tror, danskerne er færdige med discount, kan man godt tror om igen. I hvert fald fortsætter den norske discountkæde Rema 1000 med at vokse i Danmark.

Årsregnskabet for 2015 viser en fremgang på 1 milliard kroner på salget i forhold til 2014. Det svarer til en fremgang på 9,2 procent og sender Rema 1000's omsætning op på 11,4 milliarder kroner.

Ifølge administrerende direktør i Rema 1000, Henrik Burkal, er den fortsatte vækst et udtryk for, at kæden rammer danskernes ændrede forbrugeradfærd.

»Der er stor forskel på, hvordan danskerne køber ind i dag sammenlignet med for bare ti år siden. Dengang handlede vi få gange om ugen efter en nøje tilrettelagt indkøbsseddel og kørte gerne langt efter en butik, der havde alt. Nu handler vi flere gange om ugen og køber kun det, vi skal bruge, når vi skal bruge det på vejen hjem eller i nærheden af, hvor vi bor,« udtaler Henrik Burkal i en pressemeddelelse.

Henrik Burkal mener, at der er plads til endnu flere discountbutikker i Danmark, og mens Rema 1000 udvidede med 11 nye butikker i 2015, kan de danske forbrugere se frem til mellem 15 og 25 flere i 2016. Rema 1000 har i dag 273 butikker i Danmark. Henrik Burkal har tidligere meddelt, at Rema 1000 forventer at åbne hele 130 butikker mere inden for de kommende år.

Det danske dagligvaremarked er kendetegnende ved at have et yderst tæt butiksnet og benhård konkurrence. Rema 1000 har formået at profilere sig som en discountkæde »med holdning«, hvilket betyder, at de blandt andet har lagt stor vægt på at bekæmpe madspild.

Rema 1000 består i øvrigt af selvstændige købmænd, som Henrik Burkal giver en stor del af æren for den markante fremgang.

»Vores vækst i 2015 skyldes i høj grad vores medarbejdere. De selvstændige REMA købmænd og deres medarbejdere gør forskellen,« siger direktøren.