Nordjyske Bank-formand om Jyske Banks opkøbsplaner: Jeg er overrasket

Foto: Henning Bagger

. Det kommer som en stor overraskelse for Nordjyske Bank, at Jyske Bank vil forsøge at overtage banken i en milliardhandel.

Jyske Bank har budt 170 kr. per aktie for Nordjyske Bank, hvilket giver aktionærerne en præmie på 43 pct. og værdisætter banken til 3,12 mia. kr.

- Jeg er overrasket, og det kommer bag på mig. Det er et uinviteret købstilbud, som jeg først lige er blevet orienteret om for en time siden.

- Men det er en situation, vi nu skal forholde os til, siger Mads Hvolby, som er bestyrelsesformand for Nordjyske Bank.

Han havde hellere set, at Jyske Bank havde henvendt sig til bestyrelsen i første omgang.

- Det foretrækker man altid, siger han.

Jyske Bank ejer i forvejen 38,47 pct. af Nordjyske Bank, men meddelte sidste år, at banken ville forsøge at skille sig af med aktieposten, hvilket ikke er sket.

- Vi har selvfølgelig godt vidst, at Jyske Bank har forsøgt at sælge sine aktier, og på den måde har vi godt vidst, at der skulle ske noget, men vi havde ikke ventet det her, siger Mads Hvolby.

Han understreger, at Nordjyske Bank i udgangspunktet har et mål at være en bank med en lokal base.

- Vi har mandat til at være en lokal og regional bank, og vi synes, at vi er lykkes rigtig godt med det efter fusionen med Nørresundby Bank, og at vi har leveret gode resultater.

- Købstilbuddet afviger fra det mandat. Det er en ny situation, som vi selvfølgelig er forpligtede til at forholde os til, siger Mads Hvolby.

Nordjyske Bank-aktien stiger tirsdag 40,8 pct. til 167,50 kr., mens Jyske Bank-aktien stiger 1,4 pct. til 388,80 kr.

/ritzau/FINANS