Norden udvider tankflåden med køb og langtidsindbefragtning

Rederiet Norden udvider tankflåden gennem køb af et produkttankskib og langtidsindbefragtning af yderligere to nybyggede MR-produkttankskibe.

Rederiet Norden Fold sammen
Læs mere

Det fremgår af en meddelelse fra rederiet torsdag.

Norden har købt et MR-produkttankskib (bygget i 2009) med en kapacitet på 50.000 ton. Skibet, der er bygget i Sydkorea, forventes leveret i juli 2017 og vil blive omdøbt til Nord Pearl.

- Erhvervelsen markerer Nordens første køb af et produkttankskib, siden rederiet solgte tre Handysize-produkttankere sidste år. Med købet udnytter Norden faldet i prisen på skibskapacitet, der er indtruffet som følge af svækkede tankmarkeder, fremgår det af meddelelsen.

Derudover har Norden øget kapaciteten ved at indgå aftaler om langtidsindbefragtning af yderligere to nybyggede MR-produkttankskibe.

Dermed har rederiet indgået i alt fire aftaler om indbefragtning af nybyggede MR-produkttankskibe i løbet af 2017. De fire nybygninger forventes leveret til Norden i årene 2018-2020, og det er alle aftaler, der indeholder købsoptioner.

- Norden udnyttede det stærke tankmarked i 2015 og første halvdel af 2016 til at tage større afdækning. Den øgede afdækning førte til et fald i kapaciteten for 2017 og frem, men i kølvandet på det svækkede marked har Norden udnyttet de lavere kapacitetspriser til at øge vores kapacitet og eksponering til attraktive priser, siger Nordens administrerende direktør, Jan Rindbo.

Ved udgangen af første kvartal 2017 bestod Nordens tankflåde af i alt 36 skibe 25 MR-skibe med en kapacitet på 45.000-50.000 ton og 11 Handysize-skibe med en kapacitet på 35.000-37.000 ton. Norden ejer 19 af tankskibene, mens resten er indbefragtede.

Alle Nordens skibe drives kommercielt via Norient Product Pool (NPP).