Norden lider under udfordrende markedsvilkår

Et historisk ringe tørlastmarked satte sin spor på årets første tre måneder for tank- og tørlastrederiet D/S Norden. Selskabet melder om markant nedgang i både omsætning og indtjening, hvilket er nogenlunde på linje med analytikernes forventninger.

Rederiet Norden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Driftsresultatet (EBITDA) blev opgjort til 11,4 mio. dollar. Resultatet var lidt lavere end ventet af analytikerne, som forudså, at EBITDA-resultatet ville lande på 14,0 mio. dollar ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates. I tilsvarende periode året før blev EBITDA-resultatet på 47,3 mio. dollar.

Norden noterede sig en omsætning på 296,2 mio. dollar og et primært driftsresultat (EBIT) på minus 1,3 mio. dollar mod analytikernes konsensus om en omsætning på 287,1 mio. dollar og et primært driftsresultat på minus 2,0 mio. dollar.

I samme kvartal året før lød omsætningen på 455,9 mio. dollar, mens EBIT-resultatet landede på 30 mio. dollar.

»Nordens tankflåde sejler fortsat fornuftige resultater hjem, og det hjælper til at afbøde effekterne af et historisk ringe kvartal i tørlastmarkedet. Tørlastindekset Baltic Dry Index nåede et nyt lavpunkt i februar, og selvom der blev skrottet rekordmange tørlastskibe, kunne dette ikke opveje de mange leveringer af nye skibe. I marts så tørlastmarkedet dog en smule bedring påbaggrund af øget kinesisk import«, udtaler selskabets administrerende direktør, Jan Rindbo, i regnskabet.

Norden nedjusterer sine forventninger til CAPEX. Forventningerne til CAPEX ændres til niveauet minus 30 til minus 50 mio. dollar mod tidligere ventet minus 20 til minus 40 mio. dollar.

Norden fastholder imidlertid forventningerne til det justerede resultat for året på minus 60 til minus 30 mio. dollar.

»I begge rederiets segmenter har Nordens indsejling i første kvartal været som ventet, og forventningerne til markederne resten af året er uændrede«, skriver Norden i regnskabet.

Forventningerne til det justerede årsresultat fastholdes da også i begge divisioner med minus 85 til minus 25 mio. dollar i Tørlast og 25 til 55 mio. dollar i Tank.