NKT-tal skuffer en smule

NKT Holding klarede sig lidt dårligere end ventet i tredje kvartal både målt på omsætningen og bundlinjen.

NKT Fold sammen
Læs mere
Foto: NKT/J.Ellebo

NKT kom ud af tredje kvartal med et driftsresultat der var en smule til den svage side og fastholder forventningerne til helåret. Selskabet som helhed klarede sig lidt dårligere end ventet i tredje kvartal både målt på omsætningen og bundlinjen.

Koncernen nåede perioden et nettoresultat på 53 mio. kr. Ifølge et estimat, som SME Direkt havde indsamlet for Ritzau Finans, havde analytikerne ventet et resultat på 67 mio. kr.

Omsætningen landede på 4077 mio. kr., mens konsensus her var 4147 mio. kr. I samme kvartal sidste år var omsætningen 3816 mio. kr. og nettoresultatet på 36.

Fordelt på divisioner levede begge divisioner op til forventningerne på toplinjen, men skuffede på driften.

NKT Holdings kabeldivision, NKT Cables, klarede sig en smule dårligere end ventet i tredje kvartal. Divisionen omsatte i kvartalet for 2456 mio. kr., hvilket udmøntede sig i et driftsresultat (EBITDA) på 103 mio. kr.

Analytikerne havde ifølge SME Direkt ventet en omsætning på 2542 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 114 mio. kr.

NKT's division for rengøringsmaskiner, Nilfisk-Advance, kom ud af tredje kvartal 2013 med en omsætning på 1556 mio. kr. og et overskud af primær drift (EBITDA) på 156 mio. kr.

Dermed klarede divisionen sig en smule dårligere end ventet på driften. Ifølge SME Direkt var der ventet en omsætning på 1547 mio. kr. og et driftsresultat på 177 mio. kr.

- Med organisk vækst på 7 pct. tog Nilfisk-Advance markedsandele i tredje kvartal. Væksten kom både fra Europa, Mellemøsten, Asien og Amerika, skriver NKT i regnskabet.

NKT Holding fastholder i regnskabet for tredje kvartal 2013 forventningerne.

NKT forventer dermed fortsat et operationelt EBITDA for hele året på niveau med 2012. I 2012 realiserede NKT et operationelt EBITDA på 1039 mio. kr.

Analytikerne havde forud for regnskabet estimeret et EBITDA-resultat for 2013 på 1072 mio. kr. Det viser et estimat, som SME Direkt havde indsamlet for Ritzau Finans.

NKT venter desuden en organisk omsætningsvækst på 2-4 pct. i 2013 baseret på de første ni måneder, hvilket er en konkretisering af de tidligere udmeldte mål.