NKT-konkurrent har vækst inden for kabler til havvindmøller

Den franske kabelproducent Nexans, der er konkurrent til NKT Cables, har torsdag aflagt et regnskab, der er påvirket af tilbagegang inden for olie- og gassektoren.

Arkivfoto. NKT Cables. Fold sammen
Læs mere
Foto: Aage Sørensen

Samlet har Nexans haft en organisk vækst i salgsvolumener i 2016 på minus 1,2 pct., men eksklusive olie- og gassektoren, som viste en tilbagegang på 27 pct., kan den organiske vækst opgøres til et plus på 0,7 pct.

Endvidere kan Nexans glæde sig over, at nettoresultatet vendte til et overskud på 61 mio. euro fra et underskud på 194 mio. euro i 2015.

- Vi finder udviklingen tilfredsstillende i lyset af driftsmiljøet, præget af en depression i olie- og gassektoren, siger selskabets topchef, Arnaud Poupart-Lafarge, i meddelelsen.

Nexans omsatte i 2016 for 4431 mio. euro opgjort i konstante metalpriser mod 4604 mio. euro i 2015, og driftsresultatet landede på 242 mio. euro efter en stigning på 47 mio. euro fra 2015.

I forhold til NTK er det særligt på området for søkabler til havvindmølleparker, hvor de to selskaber er store konkurrenter. Her melder Nexans om en tocifret organisk vækst i procent i 2016.

På det område kunne selskabet i løbet af 2016 i øvrigt offentliggøre en stor kontrakt med danske Dong Energy på kabler til den britiske havvindmøllepark Hornsea, som med en kapacitet på 1200 megawatt står til at blive verdens største havvindmøllepark.