Medier: Uber lider nyt nederlag

Delebilsfirmaet Uber har indgået en aftale om at sælge selskabets aktiviteter i Sydøstasien til en rival.

Foto: ANGELO MERENDINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Amerikanske Uber ser ud til at trække ind på rastepladsen på ny på de asiatiske markeder. Delebilsfirmaet har ifølge Reuters og Bloomberg solgt sin sydøstasiatiske forretning til rivalen Grab i en handel, der kan blive offentliggjort allerede mandag.

En kilde tæt på processen fortæller nyhedsmediet, at Uber til gengæld for overdragelsen får en ejerandel på 25-30 procent af Grab, der er en større aktør i den 640 mio. mennesker store region end Uber. Handlen vil lægge pres på andre rivaler, såsom indonesiske Go-Jek, der har blandt andre Google og kinesiske Tencent i ryggen.

Det vil dermed være anden gang, at Uber trækker sig tilbage fra et asiatisk indtog. Aftalen med Grab ligner den, der blev indgået i Kina i 2016, da Didi Chuxing, der er den næstmest værdifulde delebilstjeneste efter Uber, købte Ubers Kina-forretning til gengæld for en 17,5 procent stor ejerandel i den kinesiske rival.

I Danmark valgte Uber at trække sig helt ud i april sidste år, da selskabet var blevet mødt med kraftig modstand. I dag er selskabet ikke til stede på nogen af de nordiske markeder.