Medie: Uber slår sig sammen med ærkerival i Kina

Den omstridte kørselstjeneste Uber begraver stridsøksen med kinesisk konkurrent. Ifølge nyhedsbureauet Bloomberg fusionerer Uber China, som er en selvstændig enhed, med ærkerivalen Didi Chuxing i en handel til omkring 235 mia. kr.

Ubers kinesiske forretning har kurs mod en fusion med sin ærkerival i Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR

Kørselstjenesten Uber har brændt nallerne i Kina og har foreløbigt tabt i omegnen 13 mia. kr. på det kinesiske marked. Nu tyder alt på, at Uber løser den hovedpine ved at slå pjalterne sammen med sin absolutte hovedrival i Kina. I hvert fald skulle en fusion mellem Ubers kinesiske del og samkørselsservicen Didi Chuxing være lige på trapperne ifølge nyhedsbureauet Bloomberg.

Den amerikanske nyhedsformidler henviser til anonyme kilder »med kendskab til sagen« og vurderer, at der er tale om en handel til omkring 235 mia. kr.

Didi Chuxing og Ubers kinesiske forretning skulle være undervejs med en aftale, der betyder, at ejerne af Uber Kina får en ejerandel i det nye selskab på 20 pct. Til gengæld investerer Didi Chuxing så omkring 6,7 mia. kr. i den nye fusion.

Både Uber Kina og Didi Chuxing har investeret milliarder af dollar i det kinesiske marked. Begge selskaber har endnu til gode at kunne fremvise sorte tal på bundlinjen.

Den kinesiske regering vedtog i sidste uge en lov, der giver grønt lys for såkaldte de samkørselstjenester.

I Danmark tabte Uber i sidste måned første slag i årets mest ophedede konflikt på det danske arbejdsmarked, da Københavns Byret således afgjorde, at seks Uber-chauffører skal idømmes bøder på mellem 2.000 kr. og 6.000 kroner for at køre ulovlig taxikørsel.

»I alle seks sager fandt en enig domsmandsret det bevist, at de tiltalte havde haft passagerer, som havde bestilt tiltalte til kørsel via Uber-app, og som dermed skulle betale for kørslen efter Ubers takster, i et køretøj, som ikke var godkendt og registreret til taxikørsel,« lød det i rettens konklusion.

De seks chauffører stod tiltalt for på forskellige tidspunkter at have fragtet betalende passagerer, der havde købt en tur gennem den såkaldte Uberpop-service.

I Storkøbenhavn har Uber nu 200.000 brugere. En ud af seks i Storkøbenhavn har hentet app’en og registreret sig på den, har Uber tidligere oplyst.