Mark Zuckerberg skal vidne i Kongressen

Den amerikanske kongres har indkaldt Facebooks administrerende direktør, Mark Zuckerberg, til at vidne foran en komité om Facebooks læk af flere millioner brugeres private informationer.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Financial Times.

Komitéen for energi og handel i Repræsentanternes Hus sagde torsdag, at en orientering fra Facebook havde ladet mange spørgsmål stå ubesvaret hen og indkalder derfor Mark Zuckerberg officielt til at besvare spørgsmål vedrørende sagen.

»Selskabet har været for fokuseret på de positive aspekter og ikke nært så årvågne over for de negative, siger Campell Brown, der er chef for Facebooks afdeling for nye partnerskaber, til komitéen.« Det skriver Financial Times.

Hun siger yderligere, at det måske ikke var Facebooks klogeste træk at true med at sagsøge den britiske avis The Guardian, for at afsløre at Cambridge Analytica havde fået personlige data om 50 mio. brugere uden deres tilladelse.

Campell Browns indrømmelse kommer, kun en dag efter at Mark Zuckerberg kom med sine første offentlige kommentarer på skandalen, der har sendt selskabets aktiekurs ned.