Facebook sortlistes af Nordeas enhed for bæredygtige investeringer

Sagen om misbrug af Facebook-brugeres data i den amerikanske valgkamp, får nu Nordeas afdeling for bæredygtige investeringer til at sortliste det sociale medie.

Sagen om misbrug af Facebook-brugeres data i den amerikanske valgkamp, får nu Nordeas afdeling for bæredygtige investeringer til at sortliste det sociale medie. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN TALLIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det rapporterer Bloomberg News med henvisning til afdelingens chef Sasja Beslik. Han skriver på Twitter, at Nordens største bank ikke længere vil lade sin afdeling for bæredygtige investeringer købe aktier i Facebook. Foreløbigt er investeringerne i aktien sat i karantæne.

Beslutningen er blandt andet truffet på baggrund af en overhængende trussel om yderligere regulering af Facebooks platforme.

Sagen om misbrug af Facebook-data har sendt aktien ned med over 9 pct. i denne uge, hvor Facebook har været i et reelt stormvejr.

Såvel amerikanske som europæiske politikere har krævet en forklaring på, hvordan konsulentfirmaet Cambridge Analytica har fået adgang til brugernes data, og hvorfor Facebook undlod at informere om det.

Der tales nu om parlamentariske undersøgelser af Facebook i både Storbritannien og USA. I London er Facebook-boss Mark Zuckerberg allerede blevet bedt om at svare på spørgsmål.

Facebook afviser, at firmaet har gjort noget ulovligt eller ikke har beskyttet brugerdata tilstrækkeligt.