Mærsk Hellas: "Vi har ikke tabt én euro i Grækenland"

Stram risikostyring og derved en ofring af forretningsvolumen betyder, at Mærsk Hellas ikke har tabt penge i Grækenland.

Stram risikostyring og derved en ofring af forretningsvolumen betyder, at Mærsk Hellas ikke har tabt penge i Grækenland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged

Maersk Hellas' topchef, Michalis Viridis, understreger, at selskabet "som den eneste spiller i den maritime industri i Grækenland hidtil ikke har tabt én eneste euro på kunder, siden krisen begyndte i 2008". Det skyldes ifølge topchefen en stram risikostyring og derved en ofring af forretningsvolumen.

Det skriver Børsen.

Center for European Reform slår fast, at den nye græske regering betyder "stor usikkerhed" for resten af eurozonen og ligesom i 2012 eksisterer der nu en "forståelig frygt" for, at Grækenland som det første land forlader valutasamarbejdet.

For Mærsk Hella er situationen dog knap så drastisk, og Michalis Viridis spår ikke det store drama i forbindelse med den nye regerings forhandlinger med europartnerne.

- Som gruppe har Mærsk udstrakt erfaring med at drive forretning i lande med store valutaudsving. Nogle markeder har betydeligt større udfordringer end Grækenland, siger topchefen til Børsen.

Gennem en stram risikostyring har Mærsk Hellas således ikke tabt penge på én eneste kunde, men forsigtigheden har alligevel kostet selskabet, da det har holdt sig fra en række forretninger.

- Nogle udenlandske leverandører har krævet betaling på forhånd fra græske kunder, og det ramte selvfølgelig også vores forretning. Importen er faldet med 20 pct. siden 2008, men til gengæld er græsk eksport steget med 60 pct., siger Viridis til Børsen.