Mærsk fastholder grønt mindset trods containerkrig

Mærsks shippingforretning er særdeles udfordret, hvilket fredagens overraskende store nedjustering af forventningerne også var udtryk for. Det ændrer dog ikke på den langsigtede satsning om at være et grønt rederi.

»Vi er en ansvarlig virksomhed. Derfor går vi forrest, og så tager vi risikoen for, at det koster os noget afkast,« siger topchef i A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, til Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det skriver Børsen.

- Vi er en ansvarlig virksomhed. Derfor går vi forrest, og så tager vi risikoen for, at det koster os noget afkast, siger topchef i A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, til Børsen.

Mærsk har i en årrække satset på energibesparelser, herunder slowsteaming, hvilket indebærer at sejle langsomt for at mindske den reelle kapacitet. Men når bunkerprisen som nu er lav, mindsker det fordelen ved energibesparelser markant.

Selvom den grønne profil ikke nødvendigvis er vejen til at større afkast, er det visionen, som topchefen agter at følge. Og med tiden tror og håber han, at en global C02-afgift vil blive en realitet, og til den tid vil Mærsk stå med en vigtig konkurrencemæssig fordel, vurderer rederichefen.

- På sigt er vi ret overbeviste om, at det er en vigtig ting, for vi forventer, at der bliver lagt skat på CO2-udledninger. I en ideel verden ville vi gerne have en global ensartet CO2-afgift på skibsfart, tilføjer topchefen over for avisen.

TV: Det er en bet for Smedegaard