Mærsk-aktien får smæk af analytikerne efter nedjustering

A. P. Møller-Mærsk måtte fredag ud i en sjælden nedjustering af forventningerne - og det har efterfølgende fået finanshusenes analytikere til at tage de mere kritiske briller på i vurderingen af de lyseblå aktier.

Mærsk-koncernen kom fredag morgen med en kraftig nedjustering af forventningerne til 2015, fordi udviklingen containershipping-markedet har udviklet sig negativt. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTIAN CHARISIUS

Mandag morgen er der tre yderligere nedjusteringer. Mærsk nedjusterede forvenitngerne til hele året til 3,4 mia. dollar eller med 600 mio. dollar eller knap 4,1 mia. kr.

Der er blevet skåret lystigt af kursmålene, hvor JPMorgan har snittet mest i det langsigtede kursmål. Det amerikanske finanshus' kursmål lyder nu på 12.000 kr. mod tidligere 14.500 kr., mens anbefalingen "overvægt" fastholdes, fremgår af data fra Bloomberg News.

Jefferies har sat kursmålet ned til 12.500 kr. mod tidligere 14.250 kr. med en fortsat "køb"-anbefaling på aktien, mens japanske Nomura har et kursmål på 8900 kr. mod tidligere 10.100 kr. og fastholder anbefalingen på "reducer", fremgår det af Bloomberg.

Mærsk-koncernen kom fredag morgen med en kraftig nedjustering af forventningerne til 2015, fordi udviklingen containershipping-markedet har udviklet sig negativt. Mærsk venter nu et underliggende resultat på 3,4 mia. dollar i 2015 fra tidligere ventet 4 mia. dollar.

Fredag på selve dagen for nedjustering var der også kursmpålsbank til Mærsk-aktien.

Alm. Brand Markets skruede sit kursmål for aktierne i A.P. Møller-Mærsk ned med 18,8 pct. til 13.000 kr. fra 16.000 kr. efter fredag morgens store nedjustering af forventningerne med baggrund i en svag udvikling i containerrederiet Maersk Line.

Den positive anbefaling "køb" fastholdes dog.

Engelske Barclays justerede målet ned til 12.100 kr. fra 12.600 kr., men fastholdt anbefalingen "overvægt".

Rederiaktien faldt fredag med 5,2 pct. for dagen til 9925 kr.

TV: Det er en bet for Smedegaard