LEO Pharma omstrukturerer og vil nedlægge op til 400 stillinger

400 ansatte kan miste jobbet i forbindelse med omstruktureringer primært inden for kommercielle funktioner, produktion samt supportfunktioner. 200 nye stillinger ventes oprettet inden for biologiske lægemidler til behandling af hudsygdomme.

Foto: Martin Rasmussen.
Læs mere
Fold sammen

Medicinalvirksomheden LEO Pharma har sat gang i en stor omstruktureringsplan, som kan koste op til 400 ansatte jobbet, mens 200 nye ventes ansat efterfølgende i nye funktioner.

Nedlæggelserne kommer primært til at gå ud over kommercielle funktioner, produktion samt supportfunktioner, mens de nye stillinger skal støtte virksomhedens aktiviteter på markedet for biologiske lægemidler til behandling af hudsygdomme.

»Inden for det seneste år har vi foretaget opkøb og indgået partnerskaber, der grundlæggende har ændret LEO Pharma som virksomhed. Vi er i færd med at opbygge en unik portefølje af behandlinger til de mest udbredte hudsygdomme i verden. For at indfri det fulde potentiale og bringe behandlingerne på markedet og ud til patienterne kræver det, at vi organiserer os anderledes, bringer nye kompetencer ind i virksomheden og foretager en række investeringer. Den proces omfatter også at sikre, at alle dele af vores globale organisation er så omkostningseffektiv som muligt, hvilket aktuelt betyder, at vi desværre kan komme til at tage afsked med gode kolleger,« siger Gitte Aabo, administrerende direktør for LEO Pharma, i en pressemeddelelse.

Leo Pharma indgik i juni en aftale med medicinalgiganten Astrazeneca om lægemidler mod to af verdens mest udbredte hudlidelser. Partnerskabet omfatter lægemidler til behandling af psoriasis og atopisk dermatitis - også kaldet børneeksem, som er to af de mest udbredte hudlidelser i verden. Aftalen med Astrazeneca betyder, at Leo Pharma træder ind på markedet for biologiske lægemidler. Aftalen kan koste Leo i omegnen af 7,5 mia. kr. Hertil kommer såkaldte royalties fra produktsalg.

LEO Pharma har ca. 5.000 ansatte globalt.