Lasse Lindblad høvler 50 millioner af gælden

Den tidligere topchef for Capinordic, som er sigtet for økonomisk kriminalitet, har måttet til lommerne for at servicere sin gæld.

Lasse Lindblad er angiveligt ved at skrue ned for forretningsblusset. Arkivfoto: Bjarke Ørsted Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

 Lasse Lindblads holdingselskab DKA Consult har således nedbragt gælden med 50 mio. kroner til bare 16 mio. kroner. Det fremgår af seneste årsregnskab.

DKA Consult har indgået en afviklingsordning med sine pengeinstitutter, som blandt andet er Danske Bank i Taastrup, og Lasse Lindblad har høvlet af på gælden ved at sælge ud af aktiverne. Aktiver for 24 mio. kroner er dog solgt til en nærtstående part, hvis identitet ikke afsløres.

DKA Consult fremstår i dag som noget af en skygge af sig selv. Største aktiv er en ejerandel på 37,5 pct. af biotekselskabet Serendex, som Lindblad bogfører til 290 mio. kroner. Det betyder, at Serendex samlet skulle være mere end en halv mia. kroner værd.

Lasse Lindblad og mindretalsaktionæren Forskerparken CAT har imidlertid længe været uenige om værdien af biotekselskabet, som blandt andet satser på at kunne bruge blødermedicinen Novo Seven til at standse blødninger, hvis det gives direkte i luftvejene frem for som indsprøjtning i blodet.

Forskerparken værdisatte sidste år sin aktiepost på seks-syv pct. til ni mio. kroner, hvilket giver en værdi af Serendex på 140 mio. kroner, altså væsentligt mindre end Lasse Lindblads prisskilt, som lyder på op mod 600 mio. kroner. Investeringschef Leif Helth Jensen oplyser, at Forskerparken for nylig har solgt til Lasse Lindblad, men han ønsker ikke at afsløre købesummen. Ifølge Berlingskes oplysninger ligger den i den lave ende.

DKA Consult kom i 2011 ud med et overskud på otte mio. kroner og en egenkapital på 288 mio. kroner. Det svarer nogenlunde til værdien af Lindblads aktiepost i Serendex, som i regnskabet ansættes til 290 mio. kroner. DKA Consult er involveret i flere retstvister, og ledelsen måtte æde en irettesættelse fra revisoren, fordi Lasse Lindblad havde fået et ulovligt aktionærlån. Lånet er dog indfriet.

Kun biotekselskab og heste har værdi

Ud over biotekselskabet samt et hestehold værdisat til 370.000 kroner er der kun selskaber af ringe eller negativ værdi tilbage i DKA Consult. Værdien af de tilknyttede virksomheder sættes samlet til et minus på små 39 mio. kroner.

Lasse Lindblad har blandt andet nedskrevet voldsomt på værdien af et polsk ejendomsselskab, som et andet af hans selskaber, DKA Administration, er storaktionær i. DKA Administration sluttede 2011 med et underskud på mere end 43 mio. kroner. Selskabet ejer 78,38 pct. af Polinvest, som igen ejer 76,89 pct. af det polske Nordic Development S.A.

»Der er ultimo 2011 foretaget en ekstern vurdering af markedsværdien af Nordic Development S.A., Polen, af uafhængig tredjemand. Baseret på denne vurdering samt modtagne købstilbud er der sket en regulering,« skriver Lindblad i ledelsesberetningen i det seneste regnskab fra DKA Administration Aps. Selskabets egenkapital er således reduceret fra næsten 70 mio. kroner til knap 11 mio. kroner.

Mens Lasse Lindblad langsomt skruer ned for blusset, er hans hustru, Merete Legardh Lindblad, til gengæld sprunget ud som forretningskvinde. Hun er direktør for tre nye selskaber, KHL-001, KHL-002 og KHL-003. KHL-001 ejer 35 pct., og KHL-002 ejer 45,5 pct. af Rovsing Management Group, som KHL-002 bogfører til en værdi af knap ti mio. kroner.

Lasse Lindblad ønsker ikke at kommentere udviklingen i sine selskaber, men henviser til regnskaberne.