Larsens dyneimperium leverer rekordresultat

Jysk omsatte i regnskabsåret 2014/2015 for knap 22 milliarder kroner. Driftsresultatet vokser med 126 millioner kroner. Pengene skal investeres i nye lagre i ind- og udland.

Foto: Henning Bagger

Det er gode tider for Jysk Group, som den ikoniske købmand Lars Larsen ejer.

Selskabet kan nemlig mandag præsentere et regnskab for 2014/2015, der ser særdeles godt ud trods den forhøjede dollarkurs. Selskabets omsætning er vokset med 1,3 milliarder kroner siden sidste år. Samtidig er resultatet på driften vokset med 126 millioner kroner.

Lars Larsen, der både er ejer og bestyrelsesformand i Jysk Group, bebuder i kølvandet på rekordregnskabet, at der skal åbnes flere butikker.

»Målet har altid været, at Jysk skal være en større og mere profitabel virksomhed. Den øgede omsætning og indtjening vidner om, at vi igen i år har gjort det godt og nået nye milepæle i udviklingen af Jysk Group. Vi er dog langt fra i mål, og der skal fremover åbnes masser af Jysk-butikker i hele verden,« siger Lars Larsen i en pressemeddelelse.

Jysk Group

I mia. kr. 2014/2015 2013/2014 Ændr.
i pct.
Omsætning 21,931 20,678 6%
Driftsresultat 3,083 2,957 4%
Resultat før skat 2,822 2,819 0%

Siden den første Jysk åbnede på Silkeborgvej i Aarhus i 1979 er forretningen vokset, og der er nu 2.300 butikker fordelt på 41 lande.

Planen er ifølge Lars Larsen, at overskuddet skal investeres igen i Jysk. Blandt andet skal der investeres over én milliard kroner i lagre i Tyskland, Danmark og Bulgarien.

Samtidig vil Jysk satse og styrke forretningen online, så dynefirmaet er til stede online i alle de lande, hvor Jysk har butikker, fortæller Lars Larsen.

Selv om regnskabet er bedre end sidste år, har den høje dollarkurs dog haft en negativ påvirkning på resultatet, konstaterer selskabet i årsberetningen.

Regnskabet er fra Jysk Group, der tæller franchisedelen af virksomheden, Jysk Nordic og Dänisches Bettenlager. Derudover ejer Lars Larsen også møbelkæderne Bolia.com, IDEmøbler og ILVA.

Den samlede omsætning i Lars Larsen Group er på 25 milliarder kroner.