Kursraket fastholder forventningerne

Biotekselskabet Genmab øger indtjening og likviditetsberedskab i sit halvårsregnskab, men topledelsen fastholder alligevel sine forventninger til helårsresultatet.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel
Læs mere
Fold sammen

Genmab-ledelsen har fået styr på forretningen og den tidligere yo-yo-aktie har gennem de seneste mange måneder udviklet sig til en kursraket. Selskabet offentliggør nu nyt halvårsregnskab uden de helt store overraskelser og selskabet fastholder da også forventningerne.

Omsætningen i de to første kvartaler af 2015 var på 281 millioner kroner mod 363 mio. kroner i samme periode sidste år. Faldet i omsætningen på 23 procent skyldes primært lavere milestonebetalinger i samarbejdet med medicinalkæmpen Janssen, oplyser selskabet.Til gengæld øgedes driftsindtjeningen 212 millioner kroner i første halvår mod 65 millioner kroner i første halvår sidste år.

»Der har i andet kvartal været løbende fremdrift i vores to mest fremskredne programmer, daratumumab og ofatumumab. Daratumumab-programmet skrider fortsat meget hurtigt frem, og den første registreringsansøgning er nu indsendt i USA
af Janssen Biotech, Inc. under vores samarbejde,« udtaler Chief Executive Officer Jan van de Winkel i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Genmab-aktien har haft fart på det seneste år. På 12 måneder er aktien steget knap 180 procent. Siden nytår er stigningen alene hele 78 procent. På det seneste er aktien dog dykket en smule.

Genmab slår i regnskabet fast med syvtommersøm, at der er helt styr på likviditeten, som ellers kan være en akilleshæl for forskningstunge biotekselskaber. Ved udgangen af juni havde Genmab små tre milliarder kroner i kassen. Det er en stigning på små 300 millioner kroner sammelignet med halvårsregnskaber i 2014. Fremgangen skyldes provenuet fra udnyttelsen af warrants på 478 millioner kroner, hvoraf resten er brugt på investeringer i selskabets forsknings- og udviklingsaktiviteter.

Genmab fastholder forventningerne om en omsætning for hele 2015 på 650-725 millioner kroner, driftsudgifterne ventes at udgøre 600-650 millioner kroner, mens driftsindtjeningen ventes at lande på 200-275 millioner kroner.