Genmabs kræfthåb er et skridt nærmere markedet i USA

Det danske bioteksselskab Genmab er nu et skridt tættere på at lancere kræfthåbet Daratumumab på det vigtige amerikanske marked.

Administrerende direktør i Genmab, Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner

Det danske bioteksselskab Genmab er nu et skridt tættere på at lancere kræfthåbet Daratumumab på det vigtige amerikanske marked.

Det skyldes, at partneren Janssen indsendt en såkaldt løbende registreringsansøgning til den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, om en markedsføringstilladelse til kræftmidlet.

Det oplyste Genmab i en meddelelse til fondsbørsen fredag.

- Indledningen af denne løbende ansøgning er en milepæl i udviklingen af Daratumumab, og vi arbejder tæt sammen med Janssen for at bringe denne nye behandlingsmulighed ud til patienterne så hurtigt, som vi kan, siger Jan van De Winkel, der er administrerende direktør i Genmab, i meddelelsen.

Ansøgningen til FDA indeholder data fra et fase 2-studie med patienter, der har modtaget behandling med Daratumumab efter at have været i mindst tre tidligere behandlingsforløb. Det er også disse patienter, den nuværende ansøgning gælder.

En løbende registreringsansøgning betyder, at Genmab og Janssen løbende kan indlevere data, der skal danne baggrund for FDA's endelige beslutning.