Kun få vil betale for tidlig post

Post Danmark har ikke succes med ordningen, hvor virksomheder for 1.800 kroner kan sikre sig at få posten leveret før klokken 10.

Efter et år med gebyr på morgenlevering har kun 2.700 kunder tilmeldt sig ordningen og det er kun en brøkdel af de 20.000 som vicedirektør i Post Danmark Søren Ravn Jensen regnede med, da ordningen blev lanceret, skriver Idag.dk.

-Det er væsentlig færre kunder, der har købt sig til tidlig levering end vi regnede med. Vi tror, det er fordi mange kunder er godt tilfreds med den service de får. Der er masser af virksomheder, der får deres post før klokken 10 uden at betale for det, siger vicedirektør Søren Ravn Jensen, Post Danmark.

Selv om Post Danmarks ruter er planlagt, så det sidste brev først er afleveret klokken 14:30 syntes Søren Ravn Jensen, at den nye ordning stiller alle kunder mere lige. Hvor det tidligere var tilfældigt, hvem der fik posten tidligt, er det nu alle, der kan købe sig til en tidlig levering. Det gør, at der ifølge vicedirektøren ikke er særlig mange klager over leveringen.

Samtidig med at gebyret for tidlig post blev indført, har kunder med en postboks skulle betale 600 kroner for kunne hente deres post i en boks på posthuset.

Gebyret har fået antallet af kunder til at falde med en tredjedel til kun 21.000.

Kilde: Idag.dk