Krise gør storbank til bilforhandler

Den svenske storbank Swedbank er blevet den noget modvillige ejer af over 2000 biler i Estland, Letland og Litauen. Men det går godt med at sælge bilerne - for Swedbank vil finansiere 95 pct. af købsprisen.

Swedbank er blevet ejer af blandt andet et større antal af de eksklusive Porsche Cayenne-biler, fordi bilejerne ikke kan betale deres banklån tilbage. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Schwarz / Reuters
Ifølge den svenske nyhedstjeneste di.se er Swedbank i fuld gang med at sælge over 2000 biler, som er overtaget, fordi bilejerne ikke har været i stand til at betale af på deres banklån.

Banken oplyser, at salget går strygende, men at det formentlig vil tage et par år før bilerne, der har en samlet værdi på ca. 490 mio. kr., er solgt.

Ca. 500 biler sælges via Swedbanks egne hjemmesider, mens resten sælges via baltiske bilforhandlere. Interesserede købere til bilerne, der blandt andet omfatter en Ferrari, en Maserati og adskillige Porsche Cayenner, kan nøjes med at stille med en udbetaling på 5 pct., og efter en kreditvurdering låne resten af Swedbank.

Bank ejer også lastbiler og lejligheder
Swedbank er også blevet den noget modvillige ejer af blandt andet lastbiler og betonblandere, og er ifølge di.se også bleet ejer af baltiske lejligheder til en værdi af mellem 150 og 200 mio. svenske kr.