Keops-milliardær blanket af

Ole Vagner har tabt sin milliardformue, og søger nu gældssanering. Derefter vil han skabe ny formue i Asien.

Boligspekulant Ole Vagner har mistet mange millioner gennem finanskrisen. Her fotograferet foran sin villa i Vedbæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Helles Eriksen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af Danmarks mest kendte ejendomsinvestorer, Ole Vagner, har kastet håndklædet i ringen og søger nu gældssanering for at kunne begynde på en frisk i Asien.

Ifølge Jyllands-Posten har Ole Vagner tabt de 1,3 milliarder kroner, som han tjente ved salget af ejendomsselskabet Keops, og nu er hans situation så umulig, at han har bedt om en såkaldt rekonstruktion af sin privatøkonomi for at komme videre med sine forretninger.

»Hvis man skylder mere, end man kan betale, så må man gå i rekonstruktion. Jeg må erkende, at som det finansielle klima er i Danmark i dag, kan jeg ikke tjene de penge, som jeg skal tjene for at få økonomien til at løbe rundt«, siger Ole Vagner til avisen.

En rekonstruktion er et alternativ til den direkte vej via en betalingsstandsning til en efterfølgende konkurs - hvor turen i øvrigt kan ende alligevel. Men en rekonstruktion giver mulighed for at undgå konkursen ved hjælp af forhandlinger, frasalg og gældssanering.

»Jeg tror på at jeg kommer igennem til den anden side. Jeg tror, at jeg kan sparke gang i nogle ting til den tid. Men den vestlige økonomi er i koma. så det bliver nok i Fjernøsten, hvor jeg har forskellige aktiviteter«, siger Ole Vagner til avisen.

Ole Vagner er kendt i den brede offentlighed som en farverig erhvervsmand med hang til luksusbiler, sejlbåde og basspil i sit eget band. Nu er luksusgoderne ifølge Jyllands-Posten væk, mens Ole Vagner dog stadig bor sammen med sin kone Lotte i den store villa ved Øresund.