Jyske Bank smider skattesnydere på porten

Skattesnydere er ikke velkomne hos Jyske Bank. Så kontant lyder meldingen fra banken i Silkeborg, der driver en givtig forretning for velhavende udlandsdanskere via bankens afdeling i Gibraltar.

Dermed reagerer Jyske Bank på massiv kritik, der har udstillet afdelingen i Gibraltar for indirekte at være medvirkende til skattesnyd, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Konkret er det de danskere, som enten personligt eller via et selskab har haft et kreditkort udstedt fra Gibraltar-afdelingen, der nu må sige farvel til at bruge de gode skattefrie euro eller pund på kortet.

»Vi ønsker ikke kunder, hvis formål er at undgå at betale skat. Derfor har vi indskærpet, at vi ikke vil have danske borgere med et kreditkort i Jyske Bank Gibraltar. Det er ikke ulovligt at have sådan et kreditkort, men det frister og giver mulighed for misbrug,« siger Per Munkholm Poulsen, direktør i Jyske Bank med ansvar for de udenlandske aktiviteter.

Jyske Banks politik har gennem længere tid været, at danske statsborgere, der henvender sig direkte til banken i Gibraltar, ikke kan oprette en konto med tilhørende kreditkort.

Men Per Munkholm Poulsen erkender, at banken har udlandsdanskere i kundegruppen, der er flyttet tilbage til Danmark, og som har beholdt deres kreditkort. Det er disse kunder, der nu mister deres kreditkort.

»Disse kunder udgør en ubetydelig del af vores forretning, og derfor ønsker vi ikke, at der kan rejses tvivl om hensigten med kreditkortene.«

Hos Skat bekræftes det, at Jyske Bank har danske statsborgere som kunder, som har brugt deres udenlandske kreditkort i Danmark.

Skat har foreløbig 400 sager kørende mod danskere, der hver har skjult mere end en halv million kroner i udlandet. Peter Nørregaard regner med, at ca. en milliard kroner er skjult for skattemyndighederne.

Kilde: Jylands-Posten