Iværksætter er tæt på gyldent marked ved et tilfælde

Dansk iværksætter har fået foden inden for i sundhedssektoren på det amerikanske marked og ser et stort potentiale.

HomeRehab er udviklet til sundhedssektoren og er et støtteværktøj til træning og rehabilitering i borgernes eget hjem. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske Allan Bruun kalder det selv "pisse heldigt", at han og hans blot tre og et halvt år gamle virksomhed nu står på tærsklen til et gennembrud i USA.

Det forklarer medstifter og direktør i AidCube til Børsen.dk i et interview, hvor han fortæller om, hvordan han ved et tilfælde blev ringet op af en overlæge på universitetshospitalet i San Francisco, der gerne ville vide mere om AidCube.

Nu er Aircubes app HomeRehab så ved at blive testet på selvsamme hospital på 36 patienter, hvilket kan blive startskuddet til noget stort for den danske iværksætter.

»Vi skal ud og have en rigtig stor forretning i USA. Vi skulle gerne omsætte for 40-50 millioner kr. inden for fire-fem år. Får vi den vækst i det amerikanske marked, så vil vi kunne tiltrække store investeringer, og så kan vores forretning for alvor tage fart,« siger Allan Bruun.

HomeRehab er udviklet til sundhedssektoren og er et støtteværktøj til træning og rehabilitering i borgernes eget hjem. Det skal blandt andet være med til at nedbringe antallet af genindlæggelser, da det skaber bedre muligheder for kommunikation mellem de sundhedsprofessionelle og patienter.

Allan Bruun har en baggrund i den danske virksomhed Ambu, der laver hospitalsudstyr. I 2012 kastede han sig ud i tilværelsen som iværksætter og tog rundt til hospitaler for hjælpe dem med forskellige salgsværktøjer, og det var der, at han fik ideen til AidCube.