Festen er slut for stifterne af cocktail-app

Stifterne bag appen Drinkster sælger nu deres ejerandel til nyt investorteam.

Stifterne af cocktail-appen Drinkster sælger nu deres aktier i selskabet. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De slog sig op på at gøre byturen en smule sjovere ved at tilbyde billige drinks gennem appen Drinkster. Men nu har stifterne bag firmaet besluttet sig for, at festen er slut for deres vedkommende.

Mads Schjølin, Mads Lund og Henrik Lysgaard har nemlig frasolgt broderparten i det selskab, de startede i 2012 godt hjulpet på vej af et syvcifret investeringsbeløb fra Just-Eat stifter Jesper Buch, der i samme ombæring fik ejerandel i Drinkster.

Festen slutter med en blanding af vemod og glæde for de tre stiftere, fortæller Mads Schjølin.

»Det er svært, det er jo ens baby. Man har jo et helt specielt forhold til en startup, som har haft så meget vækst. Men det er med en god mavefornemmelse, at jeg overleverer et selskab i god stand,« siger han.Mads Schjølin vil ikke fortælle, hvor meget de har indkasseret på salget af selskabet. Men pengene var en del af beslutningen om at sige farvel til Drinkster.

»En del af motivationen var, at vi fik penge for det. Men drivkraften som iværksætter er ønsket om at lave noget nyt. Når man har lavet det samme i tre år, er der andre ting, som virker appetitvækkende,« fortæller Mads Schjølin, der nu arbejder i konsulentfirmaet Implement. Også de to andre stiftere har skiftet cocktails ud med nye græsgange. Mads Lund arbejder i konsulentfirmaet EY (tidl. Ernst & Young), mens Henrik Lysgaard er blevet partner i og Nordisk direktør for den amerikanske app Tilt.com.

Festen fortsætter

I dag tilbyder Drinkster billige drinks til over 50.000 medlemmer i 20 forskellige danske byer. Og det seneste regnskabsår bød på et positivt regnskab på knap en kvart million kroner. Jesper Buch beholder da også sin ejerandel i selskabet.

»Det har været en god rejse at arbejde sammen med mine tidligere partnere, hvor vi sammen har skabt en forretning med interessante fremtidsmuligheder. Founders har valgt at gå nye veje, og jeg ser frem til at følge det nye teams kamp for at skabe fortsat værdi for Drinksters medlemmer og partnere,« udtaler Jesper Buch i en pressemeddelelse.

Jesper Buch fortsætter sammen med Casper Blom som investorer i ejerkredsen i Drinkster, mens Ole Holdgaard, tidligere eksportchef i Just-Eat, bliver ny direktør i selskabet.

Uforløste udenlandske drømme

Drinkster har som mange andre startups drømt udenlandske drømme, der aldrig blev forløst. Tilbage i 2012, da Jesper Buch investerede i den festlige startup, skrev Berlingske Business, at ambitionen var at ramme markeder i Sverige og England.

Drømmen om de tillokkende udlandsmarkeder blev aldrig til virkelighed, men Mads Schjølin er stadig tilfreds med det Drinkster, han nu har solgt.

»Selvfølgelig ville jeg gerne have haft, at Drinkster var blevet det nye Facebook. Men relativt til de mange startups, man ser rundt omkring, har vi haft en tilfredsstillende vækst. Af alle de nye iværksættere er der måske en ud af 100, der rejser kapital fra business angels. Ud af dem er det maksimalt 20, som får venturekapital og internationaliserer. Så selvom vi gerne ville have internationaliseret, er vi meget tilfredse med de resultater, vi har opnået,« siger han.

I 2012 blev Drinksterholdet hædret med prisen ”Best Danish Student Start-Up 2012” til konkurrencen Nordic Start-Up Awards.