IT-topchef afsløret som lusket LEGO-tyv

På trods af at han bliver anset som millionær, havde en chef i SAPs udviklingsafdeling i Californien tilsyneladende en lusket bibeskæftigelse. Han storstjal LEGO-legetøj ved hjælp af falske stregkoder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En chef i det tyske softwarefirma SAPs udviklingsafdeling i Silicon Valley i Californien er blevet anklaget for butikstyveri i flere tilfælde.

Den 47-årige mand, der sidder på direktørgangen i afdelingen, er blevet fanget i at i gentagende tilfælde at have gået ind i den lokale legetøjsforretning, have sat sine egne hjemmelavede stregkoder på æske efter æske med LEGO-legetøj, hvorefter han er gået hjem og har solgt varerne på handelssitet Ebay. Det skriver den amerikanske nyhedskanal NBC.

Sagen vækker opsigt, da der er tale om en person, der i kraft af hans fremtrædende position menes at være god for millioner af dollar. Manden blev angiveligt anholdt 9. maj, stillet for en dommer og efterfølgende løsladt mod en kaution på 10.000 dollar.

Anklagen lyder på fire tilfælde af tyveri af i alt syv æsker LEGO, men omfanget kan ende med at blive en del større.

Det var legetøjsbutikken selv, der så et mønster i mandens indkøb og meldte ham til politiet. Myndighederne ransagede herefter den 47-årige SAP-chef hjem, og her fandt de hundredvis af æsker med LEGO. Derudover fandt de ud af, at han over en periode tilsyneladende har solgt intet mindre end 2.100 LEGO-æsker på Ebay til en værdi af 30.000 dollar.

Myndighederne mener, at manden evnede at printe sine egne stregkoder, som han så klistrede henover de rigtige koder på æskerne. Et eksempel skulle være en æske med Starwars-rumskibet Millenium Falcon, som den 47-årige købte for 49 dollar. Den rigtige pris var 279 dollar, skriver NBC.

"Det her sker sandsynligvis oftere end man skulle tro," siger talskvinden Liz Wylie fra Mountain View-politikredsen i Californien og tilføjer:

"Men det er første gang vi har haft en sag som denne."