Iransk olieminister ser store muligheder for danske selskaber

Den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), er i øjeblikket i Iran, hvor han sammen med en større dansk erhvervsdelegationen er i gang med at positionere sig frem mod en kommende fjernelse af de økonomiske sanktioner mod Iran, der har et marked med over 77 mio. indbyggere.

Den danske udenrigsminister, Kristian Jensen (V), er i øjeblikket i Iran, hvor han sammen med en større dansk erhvervsdelegationen er i gang med at positionere sig frem mod en kommende fjernelse af de økonomiske sanktioner mod Iran, der har et marked med over 77 mio. indbyggere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En række store danske virksomheder er således godt forberedte og sidder klar med konktrakterne, når sanktionerne sandsynligvis fjernes inden for den kommende uger. Blandt andet Maersk Oil, Haldor Topsøe, Rambøll, Evergas og Welltec var blandt virksomhederne, der tirsdag i et møde med den iranske olieminister, Bijan Nandat Zangeneh, fortalte om deres planer.

Det skriver Børsen.

Olieministeren var ved mødet, ifølge Børsen, yderst business-minded og gav udtryk for, at danskerne har gode muligheder i Iran.

- Der er store muligheder for danske virksomheder. Vi leder efter investeringer inden for olie og gas, hvor vi gerne selv vil producere blandt andet plastik og gødning. Men vi vil også gerne investere i reduceret energiforbrug, forbedret transport, optimering af energiforbruget og mere effektiv transport, siger den iranske olieminister, ifølge Børsen til de danske repræsentanter.