Investorer myldrer til G4S-møde

Nick Buckles har én opgave - at overbevise kritiske G4S-investorer om det kloge i at købe ISS.

En række investorer ankommer til Hotel Skt. Petri i København for at høre G4S-ledelsens argumenter for at købe ISS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.


Alt hvad der kan kravle og gå blandt danske, institutionelle investorer er mandag middag til stede på Hotel Skt. Petri i København.

Såvel dem, der har G4S-aktier i deres beholdning, som dem, der ikke har, er samlet for at høre G4S-ledelsens argumenter for det fornuftige i at købe den danske servicevirksomhed ISS, fortæller Business.dk's journalist ved hotellet.

Pressen er forment adgang til mødet, og topchef i G4S, Nick Bukcles ankom selv et godt stykke tid før klokken 13, hvor aktionærerne var indkaldt.

Modstanden mod købet har ulmet siden sidste uge, hvor den London-baserede hedgefond Parvus, meldte sig som klar modstander af handlen. Foran Hotel Sankt Petri har Business ikke kunnet finde en eneste investor, der har tænkt sig at stemme for købet af ISS.

BankInvest har tidligere meldt klart ud, at man er blandt modstanderne. Uden for Hotel Skt. Petri fastslår porteføljeforvalter Kasper Brix-Andersen:

"Vi stemmer nej, og har svært ved at se, hvad der kan ændre vores holdning."

Handlens modstandere fremhæver over en bred kam, at de har svært ved at se det strategiske match mellem de to virksomheder, de synes, prisen på 44 milliarder kr. er for høj og har svært ved at se, hvordan synergieffekterne kan realiseres.

G4S meldte præsenterede mandag for en uge siden planerne om overtagelsen af ISS. En godkendelse af planerne kræver et ja fra 75 pct. af den tilstedeværende aktiekapital ved den ekstraordinære generalforsamling 2. november.

Nick Buckles sagde direkte ved præsentationen af opkøbsplanerne, at man havde tilsagn fra de 12 største aktionærer. Derfor har det skabt usikkerhed om G4S-ledelsen at Parvus, der er tredjestørste investor har meldt ud, at man er imod.