Endnu et søm til G4S-kisten

Endnu et søm bankes i dag i kisten til den udskældte handel mellem G4S og ISS. Et højt estimeret uafhængigt rådgivningsfirma råder sine kunder til et klart "Nej" til opkøbet af ISS

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når G4S topchef, Nick Buckles, i dag skal overbevise danske institutionelle investorer om, at købet af ISS er en fantastisk idé, træder han ind på scenen i stiv modvind.

Oveni adskillige meget skeptiske aktionærer kommer nu en rapport fra et af de vigtigste uafhængige rådgivningsfirmaer indenfor Corporate Governance og Deal Recommendation for globale institutionelle investorer, MSCI.

MSCI er leverandør af støtteværktøjer til beslutningsprocessen om investeringer og opkøb og datterselskabet ISS Governance, er specialiseret i corporate governance-løsninger til den globale finansverden.

I en ny rapport til kunderne advarer analyseselskabet ISS kraftigt imod købet af rengøringsfirmaet ISS A/S. Business.dk har fået fat i rapporten, hvor følgende svada sendes af sted mod G4S og ISS:

”Vi anbefaler aktionærer at stemme imod købet af ISS A/S,” skriver selskabet og fortsætter, ”købet indebærer ny risiko i form af øget gearing, integrationen af en ganske stor virksomhed ind i en anden sektor, og potentielt tab af fokus i integrationsforløbet”.

Den afsluttende salut lyder: ”Vi mener det er uklart, hvorvidt den positive side i handlen kompenserer aktionærerne for den risiko de løber. På den anden side, kan vi se en klar positiv tendens, hvis aktionærerne nedstemmer købet.”

At få sådan en anbefaling med fra et estimeret rådgivningsfirma har ikke gjort Nick Buckles' opgave nemmere hverken i dag eller fremover.